Προφίλ

Γιώργος Παπαδέδες

Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Γεννήθηκε:
στην Αθήνα το 1970

Εκπαίδευση:
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή SEMMELWEIS UNIVERSITY OF MEDICINE το 1996

Ειδικότητα:
Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία. Ένα χρόνο στην Οφθαλμολογική κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (1997-98) και στην συνέχεια στην Αγγλία, East Lancashire Hospitals (BRI – BGH) μέχρι το τέλος του 2002 όταν και επέστρεψε στην Ελλάδα. Κατά την ειδικότητά του εκπαιδεύτηκε ιδιαίτερα στη χειρουργική του Καταρράκτη, στην Παιδοφθαλμολογία / Στραβισμό και στη Νευροφθαλμολογία, ενώ όλο αυτό το διάστημα είχε τη δυνατότητα ανά 4μηνο να θητεύσει δίπλα σε έμπειρους διευθυντές, εξειδικευμένους σε όλο το φάσμα της Οφθαλμολογίας.

Μετεκπαίδευση:
Μετεκπαιδεύτηκε στον οφθαλμικό υπέρηχο από 01/01/2009 εώς 30/06/2009, στην Β' οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός".

Το 2018 ολοκλήρωσε τη εξειδίκευσή του στην Αισθητική Ιατρική, ολοκληρώνοντας -με διάκριση- το διετές μάστερ του στα Πανεπιστήμια του Camerino και Torino της Ιταλίας.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Εμπειρία - Δραστηριότητα

Εργάστηκε με καθήκοντα επιμελητή Β’ για ένα χρόνο - το 2003 - στην Οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου Χαλκίδος, με εμπειρία κλινικής και Οφθαλμολογικού χειρουργείου.

Από το 2004 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης στην περιοχή της Νίκαιας με μεγάλο αριθμό χειρουργείων αφαίρεσης καταρράκτη και διαθλαστικών lasers.

Από το 2009 και για 3 χρόνια ήταν συνεργάτης της Οφθαλμολογικής κλινικής του Νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός" ως σύμβουλος του Νευροφθαλμολογικού τμήματος.

Το 2009 συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια προληπτικής ιατρικής εξέτασης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, που οργάνωσε ο Δήμος Κορυδαλλού. Ήταν ο Οφθαλμίατρος που εξέτασε προληπτικά περισσότερα από 600 παιδιά των παιδικών σταθμών της ευρύτερης περιοχής του Κορυδαλλού, αναδεικνύοντας την ανάγκη της προληπτικής εξέτασης σε μικρή ηλικία και την έγκαιρη αντιμετώπιση των εμφανιζόμενων οφθαλμολογικών προβλημάτων.

To 2012 εργάστηκε για 6 μήνες στη Μεγάλη Βρεττανία ως Διευθυντής στην Οφθαλμολογική κλινική του Darlington Memorial Hospital, υπεύθυνος για το τμήμα Γλαυκώματος του Νοσοκομείου και ιδιαίτερη ενασχόληση με τη χειρουργική του Καταρράκτη.

Το 2013 εργάστηκε για 3 μήνες επίσης ως Διευθυντής στην Οφθαλμολογική κλινική του Elgin/Aberdeen Royal Infirmary στη Σκωτία. Κατά την παρουσία του εκεί ασχολήθηκε με την Χειρουργική του καταρράκτη, τις ενδουαλοειδικές ενέσεις για ασθενείς με εκφύλιση ωχράς κηλίδος ενώ παράλληλα είχε εβδομαδιαίως την ευθύνη για κλινικές Γλαυκώματος και Παιδοφθαλμολογίας.

Το 2015 και για αντίστοιχο χρονικό διάστημα εργάστηκε ως διευθυντής στην Οφθαλμολογική κλινική του Kings Mill Hospital στην Αγγλία με πλήρες πρόγραμμα κάλυψης εξωτερικών ιατρείων για νέα περιστατικά στα τμήματα Γλαυκώματος και Laser του νοσοκομείου.

Από το 2016 και για 3 χρόνια εργάστηκε επίσης ως διευθυντής συστηματικά στην Οφθαλμολογική κλινική του Chesterfield Royal Hospital στην Αγγλία, με καθήκοντα κάλυψης κυρίως παιδοφθαλμολογικών κλινικών.

Από τον Μάιο του 2014 άνοιξε δεύτερο Οφθαλμολογικό ιατρείο στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς εξέτασε προληπτικά 400 παιδιά από τους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Μαρκόπουλου και του Πόρτο Ράφτη. Παράλληλα συμμετείχε εκείνη τη χρονιά -σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων- στο πρόγραμμα της προληπτικής εξέτασης των Δημοτικών σχολείων της περιοχής.

Εκπαιδευτική δραστηριότητα:
Απ το 2003 και μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς του παρακολουθεί κάθε χρόνο συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,ενώ συμμετείχε σε αρκετά από αυτά με σημαντικές εισηγήσεις,ανακοινώσεις αλλά και ενημερωτικές στρογγύλες τράπεζες στο αντικείμενό του.

Επιστημονική δραστηριότητα:
Εμφανίζει ιδιαίτερη δραστηριότητα με περισσότερες από 80 εργασίες ελληνικές και ξενόγλωσσες σε συνέδρια και Οφθαλμολογικά περιοδικά ενώ παρουσιάζει συχνά διαλέξεις Νευροφθαλμολογίας ως προσκεκλημένος σε Οφθαλμολογικές κλινικές των Αθηνών και της επαρχίας.

Από το 2004 έχει την τιμή να αποτελεί επιλογή της Ελληνικής οφθαλμολογικής εταιρείας - ως κύριος ομιλητής - σε κάθε κύκλο μαθήματων των ειδικευομένων της Αθήνας, στα θέματα της νευροφθαλμολογίας.

Ιατρείο Νίκαιας

Ανωγείων και Αγ. Σοφίας 2, Νίκαια
Οδηγίες διαδρομής στον χάρτη

Ιατρείο Πόρτο Ράφτη

Λεωφόρος Πόρτο Ράφτη 24, Πόρτο Ράφτη
Οδηγίες διαδρομής στον χάρτη

Κλινικές

  • Eye Clinic
  • Παιδιατρική κλινική Μητέρα
  • Aθηναϊκή κλινική
  • Ευρωκλινική παίδων
  • Αθηναϊκό Διαθλαστικό Κέντρο