» Μπότοξ

ΜΠΟΤΟΞ

Βοτουλινική τοξίνη / ΜΠΟΤΟΞ (εικ.1)

Η εφαρμογή της βοτουλινικής τοξίνης (μπότοξ) αποτέλεσε αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας του κ.Παπαδέδε στο μάστερ αισθητικής ιατρικής του πανεπιστημίου του Καμερίνο και του Τορίνο της Ιταλίας.

εικ.1

Η συγκεκριμένη θεραπεία αποτελεί τη πλέον δημοφιλή αισθητική προσέγγιση αντιμετώπισης των ρυτίδων του ανώτερου προσώπου,με την περιοφθαλμική περιοχή και τις εκφράσεις της να καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του ασθενή μας. Συγκεκριμένα το μεσόφρυο, το μέτωπο και η γύρω από τον οφθαλμό περιοχή αποτελούν ένα σύνθετο σύστημα, με τη δράση των ανελκτήρων και καθελκτήρων μυών τους - και τις ρυτίδες που αυτοί προκαλούν- να καθορίζουν το πόσο νέοι ή κουρασμένοι εμφανιζόμαστε κατά τις εκφράσεις μας μετά τα 30 πρώτα χρόνια της ζωής μας. Οι συσπάσεις των μυών αυτών λοιπόν προκαλούν τις ενοχλητικές σε όλους ρυτίδες έκφρασης (εικ 2) και η παροδική τους παράλυση μέσω της χρήσης της βοτουλινικής τοξίνης αποτελεί τον πλέον ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης τους.

εικ.2

Tι πρέπει να γνωρίζω??

Οι ρυτίδες έκφρασης (δυναμικές) με το πέρασμα του χρόνου γίνονται μόνιμες και στατικές καθιστώντας την αντιμετώπισή τους δυσκολότερη και πιο σύνθετη. Η ανανέωση και η εικόνα φρεσκάδας είναι σίγουρο ότι δεν χρειάζεται να περιμένουν... Οσο νωρίτερα αντιμετωπίσουμε τις ατέλειες και τις ρυτίδες έκφρασης στο πρόσωπό μας - που μας στεναχωρούν και συχνά προδίδουν την ηλικία μας - τόσο το καλύτερο για το δέρμα μας και την ανταπόκριση στη θεραπεία!

Τα γκρουπ μυών που προαναφέραμε, δρούν κατά τη σύσπασή τους με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Αποτελούν ένα σύστημα αντίθετων στη δράση τους μυών,που πρέπει να βρίσκονται στη κατάλληλη ισορροπία μετά τη θεραπεία για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι σοβαρές επιπλοκές της θεραπείας είναι σπάνιες,παροδικές και παρουσιάζονται συνήθως λόγω της μη ορθής εφαρμογής της. Η επιτυχημένη λοιπόν και συμμετρική παράλυση τους και άρα η αντίστοιχη αντιμετώπιση των ρυτίδων που προκαλούν προυποθέτουν άριστη γνώση της ανατομίας και της φυσιολογίας της περιοχής.

Για μπότοξ λοιπόν της περιοφθαλμικής περιοχής ο ασθενής πρέπει πρωτίστως να εμπιστεύεται πάντοτε αντίστοιχα ειδικευμένους και έμπειρους ιατρούς που γνωρίζουν άριστα την ανατομία και τη φυσιολογία της περιοχής, ωστε να αποφεύγει δυσάρεστες εκπλήξεις και επιπλοκές.